къща на океана

Когато става въпрос за къща на океана, обикновено става ввъпрос за много скъпи имоти, които са недостъпни за повечето хора не само в България, но и по света. Оказва се обаче, че мисията не е толкова невъзможна, колкото ни се струва на пръв поглед, ако знаем къде точно да потърсим такъв имот.

Занзибар е райски остров и жилищата на него могат да се купят много, много евтино. Ако имате само 2-3 хиляди евро, можете да си купите цяла къща и то на доста добро място: само на 10 минути до морето, предават от pochivka.blitz.bg. По-скоро до океана.

Като научих за толкова интересни цени, докато релаксирахме в Занзибар, ей така от интерес, реших да отида да видя няколко къщи, пише български бизнесмен, който се завърнал наскоро от африканската страна. Кой знае – може да се появи нещо стойностно и да реша да инвестирам в лятна къща край морето, където да се спасявам от студената софийска зима?

Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
Flickr

Първият вариант беше определен на цена от 6,5 милиона шилинга. Това е еквивалента на 3000 евро при сегашния курс. Намира се в село Казимкази, което се счита за част от курортната зона. По пътя, брокерът каза, че къщата е много хубава, каменна и дори с покрив! А големият двор е бонус.

Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
Очаквах да видя празна къща с банер ПРОДАЖБА, но това се оказа различно: сегашните собственици си живеят в къщата. Всъщност се оказа дори добре, защото така има възможност да се оцени колко удобна е къщата за живеене. Дворът наистина се оказа голям. На входа ни посрещна домакинята със сина си. Жената остана да продължи да омесва тестото за питките, а синът й ни показа къщата вътре. Още от първите стъпки в къщата стана ясно, че опцията „купуваш и се настаняваш“ определено няма да сработи тук.
Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
Това е една от спалните.
Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
А това е дневната.
Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
Коридор, в края на който има проход към кухнята. Кухнята е в състояние да угоди на всяка домакиня със своето оборудване и оформление на работното пространство: тук определено няма да е тясно.
Къща на океана за 6 000 лева - възможно е (Снимки)
А тук има отделен вход от кухнята за двора. Не се реших да взема къщата, уговорих се с брокера, че ще си помисля. Но така и не се обадих повече… Как мислите, може би трябваше да я купя?

Гръцки остров дава 10 000 долара, ако се преместите тамОбикновено, когато става въпрос за гръцки остров, сме свикнали да се говори за екскурзия или почивка…Oct 8 2019skafeto.com