най-малките европейски столици
loyal-travel.com

Европа е място, което винаги може да ни изненада – с културните и историческите си забележителности. Знаете ли обаче, че има европейска столица, чието население наброява едва 800 души? Когато си представяме столицата на една държава, веднага правим връзка с големи административни центове, които са с голяма площ и многобройно население. Но не всяка столица има населението на Париж, Москва, Токио или Кайро. Има много малки красиви градчета, които са определени за столици на държави. Подготвили сме ви една много интересна класация за най-малките европейски столици. Вижте кои са те.

Всъщност, ще се изумите, но има столици на стария континент, които са с толкова малобройно население, че в представите на човек от мегаполис това може да бъде броят на хората, населяващи една улица.

10Любляна, Словения (280 000 души)

Med Cruise Guide (CC-BY2.0)

Столицата на Словения е е една истинска перла в сърцето на Европа. Малката, но изключително красива държава се гордее със запазената си природа и архитектура.

Назад

А вие кой малък български град бихте искали да посетите?Не е задължително един град да бъде с големи мащаби, за да ни предложи интересни забележителности, к…Aug 17 2019skafeto.com