най-красивата улица

На Земята има много красиви места, някои от които създадени от природата, докато други са създадени от хората. Когато става въпрос за архитектура, освен чисто естетическите елементи на постройката, трябва да се тчита и функционалността и практичността на дизайна. Днес ще ви представим коя е най-красивата улица на света, според последните изследвания.

Историята на тази улица е едно от основните предимства, а сградите, разположени на нея, са прекрасни архитектурни шедьоври, пишат от pochivka.blitz.bg. CNN Travel класира най-живописните места в света. В топ 20 Невски проспект в Санкт Петербург беше признат за най-красивата улица в света.

Според изданието едно от най-важните предимства на главната улица на Санкт Петербург е нейната история. Авенюто е проектирано от Петър I. Всички сгради, разположени на тази улица, са красиви архитектурни шедьоври, пише CNN Travel.

Невски проспект, или само „Невски“, както го наричат местните жители, несъмнено е главната пътна артерия на Санкт Петербург. Планиран е от началото на XVIII век като част от главния път от Москва до Новгород. През 18 в. проспектът получава днешното си име. А дотогава е наричан просто „пътя за Невския манастир“, който днес е известен като Александро-Невската лавра. В началото на съветския период името му е променено на „Улица 25 октомври“.

„Невски“ винаги е бил централна и с голямо значение градска улица с куп забележителни и исторически сгради като : Аничковият мост, Кинотеатър „Аврора“, Домът за търговско партньорство „Братя Елисееви“, „Зингер“ – Домът на книгата и др. Оценката на публикацията включва също улица Херштрассе (Бон, Германия), Брауерсрахт (Амстердам), Сините улици на Джодхпур (Индия), „Философската алея“ в Киото (Япония), Плас де Монсури (Париж) и други.

Вижте още:Това е най-песимистичният град в света (Видео)Когато даден град попадне в класация, това обикновено се дължи на някое негово достойнство или уника…Dec 14 2019skafeto.comТова е най-опасният град в ЕвропаЕвропа е континент, който има дълга история, която е наситена както с негативни събития, така и с по…Dec 11 2019skafeto.com

loading...