най-малко посещаваната

В света има изключително много държави и всяка от тях има своите достойнства и предимства. Разбира се, има някои страни, които са по-привлекателни за хората от други, но така или иначе всяка страна има какво да предложи на туристите. Въпросът е да се рекламира добре, з да може да привлече всички тях. Днес ще ви представим коя е най-малко посещаваната държава в света, която обаче може да ви изненада със своите достойнства.

Третата най-малка държава в света, веднага след Ватикана и Монако, е Република Науру, която е и най-малко посещаваната държава, пишат от pochivka.blitz.bg. Науру има обща площ от 21,3 квадратни километра и въпреки че е много красива островна държава, туристите рядко идват там. Науру се намира в Микронезия в Океания, само на 43 километра от екватора, но дори тропическите температури не успяват да привлекат туристи, а най-големият виновник е почти несъществуващата туристическа инфраструктура.

Това, което прави Науру толкова необичайна е, че тя няма столица, никакви градове. Ако чуете, че Джарен е посочен като град, това всъщност е само една от 14-те административни области. Държавата Науру всъщност е атол, коралов остров като Малдивите, разположен на върха на подводен изстинал вулкан, а най-високият му връх е на 60 метра надморска височина.

На острова няма диви животни, различни от морски птици и насекоми, и могат да се видят само котки, кучета и прасета, донесени от други острови. Когато става въпрос за флората, на острова има кокосови палми, смокини, хибискус. Природата на острова е видимо унищожена поради добив и експлоатация на фосфати. Самият остров е дом на голям брой чужденци, работещи като лекари, инженери и мениджъри. От 10 000 жители около 3000 са чужденци, а средната възраст е 55 години.

Науру е и страната с най-висок процент на затлъстяване и храната не се отглежда самостоятелно, а се внася главно в Австралия.
Ето още няколко интересни факта за Науру:
1. Не повече от 200 туристи идват годишно тук;
2. Има само един водоизточник, който е недостатъчен. Затова и водата се внася от Австралия;
3. 95 процента от жителите страдат от различна форма на затлъстяване;
4. На територията на държавата практически нищо не се произвежда. Всичко се внася;
5. 80 процента от територията е пустош. Причината – добивът на фосфати.

Вижте още:Как избират коледни елхи в различните държавиИзборът на коледни елхи е нещо, което всеки от нас прави всяка година. И ако преди не беше никак тру…Dec 19 2019skafeto.com5 държави, в които си струва да купуваме дрехиВсички обичаме да си купуваме дрехи, не само защото гардеробът ни трябва да се обновява, но и защото…Dec 13 2019skafeto.com

loading...