най-отвратителните курорти
Снимка: pixabay.com

Когато се замислим за някоя почивка, обикновено първото, което решаваме е къде да отидем. Има два варианта: да си изберем някоя позната и по-близка дестинация или пък да се впуснем в приключение като отидем в непозната и по-екзотична страна, за да се разнообразим. Но не бива да забравяме, че невинаги ще бъдем очаровани от почивката си. Днес ви представяме кои са 5-те най-отвратителни курорти в света.

Туристическите компании редовно актуализират списъка с курорти, непрепоръчителни за отдих, пишат от pochivka.blitz.bg. Причината те да попаднат в класацията може да се дължи на мръсотия, висока престъпност и риск от заразяване с опасни заболявания.

5Тайланд

Снимка: pixabay.com

Застрахователните компании регистрират голям брой кражби. По-добре не се забърквайте с евтини туристически обиколки. Бутилираната вода трябва да се използва за измиване на плодове и хигиенни процедури. Туристите, които пътуват в Тайланд, често претърпяват инциденти. За да ограбят клиентите, таксиметровите шофьори могат да заведат клиентите на непознато място. Преди да напуснете хотела, не забравяйте да вземете визитка. Това ще улесни процеса на комуникация с таксиметровия шофьор. Хората, които купуват храна на улицата, рискуват да хванат чревна инфекция. В Тайланд живеят отровни медузи и риби, които е най-добре да не се пипат. Може да си навредите сериозно, ако докоснете морски таралеж или отровна риба. За водолазите най-голяма опасност представляват следните плажове: Чавенг на Самуи и Tawau.

Назад

Вижте още:6 неща, които никога да не ядете, ако сте на почивка в ТурцияВсе повече българи избират да прекарат своята почивка в Турция. От една страна Турция е близо до Бъл…Nov 28 2019skafeto.comТоп 5 на местата за „ол инклузив“ почивкаМного хора предпочитат да отидат на „ол инклузив“ почивка, вместо на друг вид, по няколко причини. О…Nov 22 2019skafeto.com