най-песимистичният град

Когато даден град попадне в класация, това обикновено се дължи на някое негово достойнство или уникална особеност, която да привлече туристи. Разбира се, има и негативни класации, но обикновено те не допринасят за развитието на града, напротив. Днес ще ви представим кой е най-песимистичният град в света, но този факт далеч не притеснява жителите му, напротив.

За втора поредна година Финландия е обявена за най-щастливата страна в света. Тя има една от най-добрите здравни системи, осигурява безплатно обучение и разполага с голямо природно богатство, пишат от pochivka.blitz.bg. Когато казваме „студено, но стандарт“, имаме предвид главно Финландия или нейните скандинавски съседи, което за нас е синоним за богатство.

Въпреки това именно във Финландия се намира един от „най-песимистичните градове в света“, селище, което е решило по твърде необичаен начин целият свят да чуе за него. Жителите на Пуоланка решили да поработят върху репутацията си по доста странен начин. Те направили „песимистична организация на Пуоланка“ и станаха известни със своя „марков песимизъм“.

„Всичко започна с ревността ни към други градове и техните конкретни събития, докато тук нямахме нищо. Един мъж каза, че в Пуоланка нищо не успява. Дори не е песимизъм, затова решихме да направим собствено песимистично събитие “, заяви пред Би Би Си Рита Никанен, която е дългогодишна песимистка. Песимистичната организация започна своята дейност преди десет години и отчасти беше вдъхновена от това как външните хора гледат на Пуоланка.

„Всеки път, когато някой говори за Пуоланка, то е част от най-негативните теми. Ако не е най-лошото от всички статистически класирания, то е на второ или трето място сред всички финландски общини. Разбира се това вече досади на местните. Защото те четат за него и това не съответства на техния опит „, казва Томи Раджала, член на организацията. Както казва той, основната проява на песимизма на Пуоланка е фестивалът, който се провежда от 1 януари до 31 декември всяка година, тоест постоянно. „Може да сме най-лошите, но сме най-добрите в това“, казва Раджала.

Той и други песимисти записват видеоклипове и ги публикуват онлайн. Те говорят за намаляването на населението и че не може да се направи много по този въпрос. Докато другите общини се хвалят с природата и колко добро е местоположението им, Пуоланка го прави по съвсем различен начин, с помощта на черен хумор, видеоклипове, които казват, че са „малки“ и нямат какво да предложат на туристите и нямат бъдеще. Очевидно тази тактика е добра, защото техните видеа в интернет са много популярни.

Вижте още:Топ 5 на местата за „ол инклузив“ почивкаМного хора предпочитат да отидат на „ол инклузив“ почивка, вместо на друг вид, по няколко причини. О…Nov 22 2019skafeto.com

loading...