Какво изобразява красотата на един град? Тя се основава на различни фактори като хората, чистотата, пейзажа, архитектурния стил, спокойствието и т.н. Цветовете играят жизненоважна роля за постигането на изключителната красота на града. В тази статия ще ви представим 10-те най-цветни градове в света.

9Лонгирбюен, Норвегия „Най-северният град на планетата“

най-цветни
10mosttoday.com

Градът е разположен в норвежкия архипелаг Свалбад. Този град е толкова на север, че слънцето не се появява за четири месеца през зимата и не залязва четири месеца през лятото. Градът е учудващо голям. Много вероятно си мислите, че няма начин някой да иска да живее на такова място, толкова студено и толкова отцепено от света. Там обаче живеят около 2 хиляди души. Но не само хора живеят там – редом с тях, в градът живеят и полярни мечки, които от време на време ядат хора… Всъщност, заради това е нелегално да излезете извън града без пушка. Това място е известно с дървените си цветни къщи, които са с толкова правилни форми и разчупени цветове, че създават усещането за самото съвършенство.

Архитектурна палитра - 10-те най-цветни градове в света
Flickr.com

Топ 10 на най-красивите градове в света за 2019От всички градове на света има много, който си заслужават да се посетят поради една или друга причин…Jul 30 2019skafeto.com