Кикиляс

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на избирателен принцип.

Припомняме, че в неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка.

Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища, уточнява Нова телевизия.

Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната.

Хората, които идват от страни от „червената зона” ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.

При случай на турист с коронавирус, той ще бъде карантиниран в специален хотел. Разходите по престоя му ще поеме Гърция.

Ако обаче стане ясно още на границата, че даден турист е заразен, то той ще бъде върнат обратно в родината ти.

Ако се окаже, че лицето е попълнило неверни данни, то ще бъде екстрадирано.

Декларацията може да откриете ТУК!

Виж още:Гърция с ново правило за туристите, ето какво трябва да направят 48 ч. преди влизане в странатаПътниците, идващи от чужбина, ще трябва да попълнят подробен формуляр, като посочат държавата, от ко…Jun 28 2020skafeto.com

loading...