ски-курортите

Ски-курортите по света са сред най-посещаваните места, особено когато е сезон. Те приемат милиони туристи, които обезателно си прекарват добре и споделят преживяванията си с приятелите си в социалните мрежи. По тази причина в днешно време един от показателите, които определят дадено място като популярно и добро е именно отразяването му от посетителите в социалните мрежи чрез отбелязвания или снимки, например.

Ски марката Good Trip Clothing е анализирала близо 20 милиона Instagram снимки на 225 ски курорта в Европа. Експертите обявиха кой курорт е бил показван най-много в Инстаграм и Фейсбук, пише Travel Daily Media, предават от pochivka.blitz.bg. Според резултатите от проучването най-често в социалните мрежи се появява изображението на ски курорта Шамони, който се намира на склоновете на Монблан във Франция. Там любителите на ските са направили над 1 милион снимки.

Второто място в списъка бе заето от швейцарския курорт Церматт с малко по-малко от 750 000 публикации. Челната тройка се довършва от италианския курорт Ливиньо. След като са били там, туристи са публикували над 470 000 снимки в Интернет. Интересно е, че в топ 10 на ски курортите са места за почивка от Франция и Швейцария.

Останалите курорти, класирани на първи места са: Гринделвалд (над 375 000 снимки), Вал Торенс (356 000), Сейнт Мориц (352 000), Куршевел (346 000), Verbier (324 000). Курортът Zugspitze в Германия допълва списъка на популярните зимни дестинации. Изненадващо, известните френски курорти Вал д’Изер и Мерибел бяха далеч отвъд топ 10, заемайки съответно 13-то и 25-то място. Българският курорт Банско, който се смята за една от най-добрите туристически дестинации в Европа, зае 24-то място в рейтинга на най-популярните курорти в Instagram.

Вижте още:Това са 5-те най-отвратителни курорти в света (Снимки)Когато се замислим за някоя почивка, обикновено първото, което решаваме е къде да отидем. Има два ва…Dec 4 2019skafeto.comBBC: Слънчев бряг е най-евтиният европейски курортСлънчев бряг е най-евтиният европейски курорт за пътуващите от Обединеното кралство, показва анализ …Apr 6 2019skafeto.com

loading...