тези места
Снимка: pixabay.com

Природата на Земята е изумителна и всеки от нас има желание да посети различни места, които по един или друг начин са го впечатлили. В същото време обаче природата не се съобразява с хората и има места, които на практика изчезват. По тази причина днес ви представяме тези места, които са напът за изчезнат, а е добре да посетим преди това, за да можем да им се насладим.

Арката на слоновете Лезгира в Мароко и Лазрурният прозорец в Малта са част от световните туристически атракции, които вече могат да се видят само на картинка, предават от pochivka.blitz.bg. По света има още много места, които са на ръба на изчезването, но все още може да се стигне до тях. Вижте кои дестинации да сложите първи в списъка за следващото си пътешествие, за да имате все още шанс да ги видите.

9Малдивите

Снимка: pixabay.com

Ако погледнете Малдивите отгоре, можете да видите колко малко място е заето от сушата и колко навътре пясъкът се простира под водата – сякаш някой е обградил островите с бледо-син флумастер. Най-високата точка на архипелага на Малдивите се издига над океана само на 2,4 метра и поради глобалното затопляне нивото на водата непрекъснато расте. След като напрвили всички изчисления, учените стигнали до извода, че в следващите сто години „островите на щедростта“ ще бъдат изцяло под вода. Но дотогава туристите продължават да си почиват, правителството разработва план за спасяване под палмите, а предприемачите отварят подводни хотели.

Назад

Топ 10 на местата, на които сама жена не бива да ходи (Снимки)В днешно време не е необичайно жените да пътуват без мъжете си по различни места. В женските почивки…Sep 14 2019skafeto.comБългарка разкри тайните на остров БалиОстров Бали е мечтана дестинация за много от нас, но повечето не намират време и финанси, за да отид…Nov 1 2019skafeto.com