хотелите

Когато пътуваме, обикновено си носим определени принадлежности, независимо от дестинацията си. Има хора, които разчитат на себе си, но има и такива туристи, които не взимат със себе си почти нищо, надявайки се, че хотелите, в които отсядат, ще им осигурят всичко необходимо. Оказва се обаче, че има нещо по-необичайно, което напоследък хората взимат със себе си на пътувания.

Паспорт? Взет. Бординг пас? Взет. Допълнително бельо? Два пъти проверено. За повечето от нас пътуването означава, че в куфара трябва да присъстват задължително определени неща, предават от pochivka.blitz.bg. Те са есенциални. Базови за комфорта. Оказва се, че в куфарите на много британци има нещо, за което малцина се сещат. То ги предпазва от бактериите. Според скорошна анкета на QS Supplies 10% от населението на Великобритания носи със себе си спално бельо, когато нощува в хотел.

В проучването са взели участие 1008 респонденти. Около 10% от тях използват собствено спално бельо в хотелите, в които отсядат. Това не е единствената любопитна статистика. Според друга всеки двадесети човек носи собственици прибори в ресторанта. Това изследване е част от по-голямо, посветено на начините, по които хората се предпазват от бактериите, включително използвайки антибактериални продукти, миене преди хранене и т.н.

Не е изненада, че хората носят спално бельо в куфарите си по време на пътуване. Хотелите са всеизвестни като епицентър на бактерии. През 2018 г. проф. Кели Рейнолдс от университета на Аризона разкри, че персоналът на хотелите доста по-рядко сменя чаршафите, отколкото си мислим. В публикация тя пише:

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да избягвате контакт. Много хора ще ви препоръчат просто да сгънете покривалото на леглото и да го оставите на стола. Не го използвайте, докато сте там“.

Леглата не са единствените зони, пренаселени с бактерии. Едно изследване от 2012 г. установи, че най-мръсните места в хотелските стаи са тоалетната, мивката в банята и дистанционното за телевизора.Вижте изоставен с*кс хотел в Япония (СНИМКИ)Холандският журналист Боб Тисен се натъква на изоставен хотел за с*кс в покрайнините на Токио и реши…Sep 14 2019skafeto.com

loading...