Ще пътуваме ли свободно

След повече от една година на затваряния и ограничения много хора започват да пътуват отново, пише money.bg. След като броят на ваксинираните хора по света достигна определено ниво и настъпи туристическият сезон, страните започнаха отново да се отварят. Много компании върнаха служителите в офиса. Всичко това дава надежда, че нещата се връщат към усещат нормалното за първи път от много време насам. Ще пътуваме ли отново свободно?

Едно е ясно – всички ние все още се приспособяваме да живеем заедно със смъртоносен вирус. Но как ще се промени начинът ни на пътуване в пост пандемичният свят?

Ето няколко предположения, събрани от Entrepreneur.

Ще помислим преди да решим дали е необходимо наистина да пътуваме

Видеоконференциите съществуват от десетилетия, но изглежда беше нужно да настъпи пандемия, за да може бизнеса да се възползва от технологиите. Вместо да пращат в командировка служителите за служебни срещи, работодателите преосмислят решенията. Личните срещи може да са за предпочитане, но не винаги са необходими. За хората е много по-изгодно да използват услуга като Zoom, за да се свързват помежду си. И при положение, че все още съществуват определени ограничения за пътуване е далеч е далеч по-удобно и по-безопасно да се работи с видеоконферентна връзка.

Ще се наложи ли да се примирим със здравните изисквания и изискванията за ваксинация?

Въпреки че някои хора отказват да бъдат ваксинирани по редица причини, в бъдеще вероятно ще трябва да се примирят изискванията за ваксинация и здравните мерки. Въпреки че не можем да бъдем принудени да се ваксинираме, това не означава, че някои места няма да изискват сертификат за ваксинация, което в някои случаи може да ни остави с вързани ръце.

Международните пътувания вече са възможни и все повече страни може би ще изискват сертификат за ваксина. Скоро едва ли ще се изненадваме, ако разберем, че не можем да пътуваме до дадена дестинация без да сме ваксинирани.

Избягване на самолетни полети

Пандемията със сигурност промени начина ни на мислене. Много хора предпочитат възможностите за почивка в близост до дома. Положителната страна е, че вътрешният туризъм ще даде тласък на местните икономики, които пострадаха по време на пандемията.

Избор на по-безлюдни места

Желанието за пътуване до силно населени градове се замени с търсене на по-спокойни дестинации. Изборът на по-малко населени места за туризъм, може да означава по-малко изисквания за носене на маски и спазване на дистанция.

Доклад, публикуван от Pacific Asia Travel Association, показва, че взетите предпазни мерки сега са много по-важен фактор за пътуващите, отколкото цената на пътуването. Повече от две трети от анкетираните се притесняват от потенциалното разпространение на вируса и  биха избягвали претъпкани места, за да могат да пазят себе си и другите.

Качество пред количество

Може и да искаме да пътуваме до колкото се може повече места, но умората от постоянните изисквания също оказва фактор в избора на едно място за лятната ни отпуска. Това може да нанесе още един удар върху туристическата индустрия,защото осезаемо по-малко хора ще посещават даденс дестинация. Да седиш в дълъг полет с маска не е никак лесно, нито да се справиш с различните ограничения, които са свързани с това и много хора се изморяват от тези изисквания.

Вместо да резервират бързо еднодневно пътуване, хората ще планират едноседмично пътуване до едно място.

Вижте още:
Асоциацията на заведенията: Над 80% е спадът в туризма в БългарияНад 80% е спадът в туризма в България. В големите градове има абсолютна липса на туристи. Това комен…Oct 3 2020skafeto.com

Koи cтpaни в ЕС пpeтъpпяxa нaй-гoлям cпaд в туризма?Срив на туризма е отчетен в Европейския съюз. Нощувките в хотели, къщи за гости и др. са спаднали с …Jun 30 2021skafeto.com

Париж става безмислена дестинация за туристи без ваксинаСкоро на посетителите на емблематичната забележителност в Париж Айфеловата кула ще се изисква да има…Jul 22 2021skafeto.com


loading...