най-добрата страна

Когато човек остарее, той започва да пренарежда приоритетите и нуждите си. Освен от семейството и близките си, той има нужда от комфортно и спокойно място, на което да живее и да се наслаждава на остатъка от живота си. Затова и днес ще ви представим едно интересно проучване, което класира различните държави, според това коя е най-добрата страна за възрастните хора.

Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и има около 19 часа тъмнина всеки ден през зимата, пише Яху Файнанс, цитиран от БГНЕС. Исландия е страната на първо място сред 44 развити страни по благополучие на пенсионерите. Това показва седмия годишен глобален пенсионен индекс, публикуван от Natixis Investment Manager. САЩ отива по-долу с две места до 18-о място, предават от pochivka.blitz.bg. Трите най-добри страни са Швейцария на номер две и Норвегия на номер три.

Проучването изследва категориите за здраве, материално благополучие, финанси и качество на живот и установява, че слабо населената островна държава в Северния Атлантически океан заслужава най-високото отличие. Факторите, намаляващи рейтинга на САЩ, включват нарастващ дял на пенсионерите към работещите възрастни – тенденция, която подчертава финансите на социалното осигуряване и медицинските грижи – нарастващо икономическо неравенство, по-нисък резултат за щастие и по-ниска продължителност на живота, въпреки високите разходи за здравеопазване.

САЩ също трудно се справя с демографските предизвикателства. Според доклада Япония, която е класирана като номер 23, води всички страни по високия дял на пенсиите, висока продължителност на живота, съчетана с ниска раждаемост. Предвижда се частта от населението на възраст 65 и повече години да нарасне от 28% в момента на 38% през 2065 г. и при липса на промени в политиката тази тенденция ще доведе до високи социални осигуровки и допълнително увеличаване на публичния дълг, се посочва в доклада.Топ 5 на страните, където живеят жените с най-големи гърдиДали една дама ще бъде с големи или по-малки гърди е въпрос на генетични заложби. Големината на гърд…Sep 25 2019skafeto.comТоп 6 на дестинациите за перфектен меден месецВенчавката е момент от живота на всеки от нас, който променя изцяло ежедневието и нагласата ни. Разб…Sep 9 2019skafeto.com

loading...