любими на туристите плажове

В света има множество любими на туристите плажове. Те обикновено са не само красиви, но и удобни за ползване и прекарване добре. Днес ще ви представим няколко от тези райски кътчета, които за съжаление изчезват от картата, заради различни страшни катаклизми.

Най-добрите плажове на света са под заплахата от пълно изчезване. Причината за това е в повишаване на нивото на океаните, ускоряването на ерозията на почвата и мощните вълни, предизвикани от изменението на климата, пише CNN Travel, предават от pochivka.blitz.bg. По данни на Калифорнийския университет в Бъркли, в близко време може да изчезне знаменитият плаж Копакабана в Рио де Жанейро.

Серията от силни вълнения вече е разрушила някои от участъците му, в резултат на което пясъкът бил изтласкан чак до намиращите се наблизо улици. Но нещата може да станат още по-лоши. Заради повишаване нивото на световния океан плажът може просто да се окаже под водата. Подобна е ситуацията и с друг известен плаж – Барселонета, който е разположен в каталунскатата столица.

Както и другите седем плажа в Барселона, той е изкуствено създаден. През 2008 и 2010 година серия от силни вълнения разруши големи участъци от няколко плажа в града, включително и Барселонета. Властите на града проведоха възстановителни работи, но оттогава плажът е потънал под водата почти наполовина. Нивото на водата край Барселона се вдига по-бързо от очакваното. Затова и е напълно вероятно, че в бъдеще този знаменит плаж ще изчезне.

Под заплаха се оказва също и един от най-известните плажове на Хаваите. Според доклад на Хавайската комисия по климата, Уайкики Бийч в Хонолулу, който е много популярен сред сърфистите, може да бъде потопен през следващите 15-20 години. Загубата на този плаж ще е мощен удар по хавайската икономика, тъй като сърфистите носят всяка година по 2 млрд. долара в местния бюджет.

Сред тези плажове, които могат да изчезнат в следващото десетилетие са още:
– Съферс-Парадайс в австралийския град Голд-Кост
– Оушън-Сити в американския штат Мериленд,
– Санта Моника в Лос Анджелис и Оушън-Бийч в Сан Франциско.
Топ 6 на дестинациите за перфектен меден месецВенчавката е момент от живота на всеки от нас, който променя изцяло ежедневието и нагласата ни. Разб…Sep 9 2019skafeto.comИзживейте тази зима снежна приказка в тези планински селаЗимата наближава, а запалените скиори вече отдавна са планирали къде да прекарат своята ваканция в к…Oct 31 2019skafeto.com


loading...