COVID-19 промени
Freepik

Епидемията от COVID-19 промени много сфери от нашия живот. Започна да се насърчава безконтакното плащане – т.е. с карти, телефони и смартчасовници, например. Сега стана ясно, че със завръщането на полетите вече ще се пътува в напълно трезво изживяване. Авиокомпании, сред които Easyjet и KLM в Европа, Delta Air Lines и American Airlines в Съединените щати и Virgin Australia, спират изцяло или частично предлагането на алкохолни напитки в отговор на Covid-19, съобщава Си Ен Ен, цитирана от economic.bg.

Мярката е част от план за безопасността с цел свеждане до минимум на взаимодействието между екипажа и пътниците. Тъй като маските за лице вече са задължителни за почти всички полети по света и има изисквания за спазване на социална дистанция на борда, то се оказва пречка – буквално и юридически – да се пие в небето.

Много авиокомпании ограничават предлаганите напитки само до вода. Тъй като маските трябва да се носят, освен когато пътниците ядат и пият, това е начин да се гарантира, че пътниците няма да свалят предпазните средства повече от необходимото.

Европа

Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet възобнови вътрешните маршрути между Обединеното кралство и Франция на 15 юни, заедно с шепа международни маршрути.

Пътуващите могат да си носят на борда храна и безалкохолни напитки, но в началото авиокомпанията ще предлага за пиене само вода, която трябва да бъде поискана от екипажа. Обслужването с храни ще се възобнови постепенно през следващите месеци.

Virgin Atlantic ще раздава на пътниците „Health Packs“ – комплект с маски за лице, кърпички за избърсване на повърхности и гел за дезинфекция на ръцете. Тя също временно премахва алкохол на борда.

KLM спря продажбите на топли и алкохолни напитки, но все пак можете да помолите екипажа за повече вода и безалкохолни напитки. Горещи ястия ще се сервират само при полети по-дълги от девет часа.

British Airways спира предлагането на алкохол само в икономична класа на къси разстояния (клас „Euro Traveler“), като вместо това на клиентите ще бъдат предлагани безплатни освежителни напитки заедно с бутилка вода. Временно няма специални ястия, включително детски ястия.

Ирландската бюджетна авиокомпания Ryanair също възобнови ограничен график на полетите. Цялата предлагана храна е предварително опакована и трябва да бъде предварително поръчана, преди да летите. Алкохолът обаче не е изключен от менюто. Но авиокомпанията няма да предлага горещи напитки през целия юли.

Америка, Азия, Австралия

Delta Airlines не предлага алкохол по вътрешните полети или в Америка, но бира, вино и спиртни напитки могат да бъдат намерени във всички други международни полети.

American Airlines ограничава предлагането на храни и напитки на борда според дължината на полета и местоназначението. Достъпът до алкохол обаче е позволен при международни полети на дълги разстояния и за първа класа.

Хонконгският превозвач Cathay Pacific все още ще предлага напитки през целия полет.

Virgin Australia предлага на всички гости безплатна вода и лека закуска, но в момента не се предлагат допълнителни храни и напитки за закупуване на борда.

Така че ако пътувате това лято, опаковайте много вода и здравословни закуски, и дръжте маската на лицето си, когато не ядете или пиете.

Вижте още:
Първи ден след карантината в Гърция – отворен туризъм, затворени хотели„Отворен туризъм, затворени хотели“, пише на първа страница гръцкият ежедневник „Ефимерида тон синда…Jun 15 2020skafeto.com

Съживяването на родния туризъм: Обещаните ваучери за море ще са само за полицаи и лекариНезабелязано мина новината, че така рекламираните от правителството ваучери за почивка на море това …May 13 2020skafeto.com

40% загуби за туризма след кризата – oптимистичният вариант на АнгелковаКъм момента, ако се реализират всички планирани чартърни полети, prognoznite загуби за туризма у нас…Jun 18 2020skafeto.com


loading...