Топ 5 места в Северна Америка за победители от лотарията

В Северна Америка победителите от лотарията ще почувстват като откриватели, изследователи и модерни каубои. Прочетете нашата класация и се убедете сами. Северна Америка е толкова богата на контрастни пейзажи, че ще ви трябват седмици, за да им се насладите. От мегаполиси до дивата пустош, от покрити с дебел сняг планини до горещи пустини, от увеселителни паркове и червения килим на шоубизнеса до затънтени курорти и градчета, това е място, в което луксът няма да ви липса, където и да отидете.

И понеже говорим за победители от лотарията, нека припомним крилатата фраза на Христо Стоичков, защото наистина е вярна. Който играе, печели – който не играе, не печели! Допълваме само, че в интернет има специализирани сайтове, в които можете бързо и лесно да правите проверка на Евро милиони и други известни международни лотарии, както и да закупите билети, за да предизвикате вашия късмет. А ето как да покорите Северна Америка.

Златната мина на Клондайк

Международният исторически парк „Златната треска в Клондайк“ обхваща огромни територии от САЩ и Канада, за да съхрани паметта за златната треска от края на 19 век, когато хиляди търсачи на богатство умират в тежките условия на Севера – пресечен терен от високи планини, ледени реки и езера и зверове. Златната треска обхваща огромен регион по река Юкон, особено в областта на град Клондайк, където са и най-крупните находки. Прииждането на хиляди златотърсачи от цял свят дава мощен тласък за развитие на транспорта, търговията, хотелиерството и банкерството в студения север. Появяват се градове с автентичната атмосфера на Златната треска. Близкият град Доусън е увековечен в романите на Джек Лондон, който не намира злато, но път пише „Дивото зове“ и “ Белият зъб“. Паркът обхваща няколко маршрута, използвани от някогашните копачи на твърдата земя.

Орландо за безкрайно забавление

Ако искате да видите страхотните и луксозни курорти по бреговете на Флорида, определено отделете и няколко дни за Орландо. Почувствайте се като деца в града, в който магията става реалност. Питате се защо? В Орландо, наречен още „световната столица на тематичните увеселителни паркове”, се намират повече от огромни 10 атракциони. Сред тях са Walt Disney World, както и невероятните Universal Studios и SeaWorld, парк с представления с косатки и делфини и смесица от увеселителни влакчета и водни забавления. Забавлението в Орландо никога не спира, затова обиколете местата, които будят най-силен интерес у нас.

Долината Напа, Калифорния

Пренасяме се в слънчева Калифорния. Долината Напа е безценна находка за любителите на виното. Достоен съперник на Франция, китната местност разполага не само с огромни лозови масиви и великолепно вино, но и с изискани хотели и гурме ресторанти с най-висок рейтинг. Луксозните удобства ще ви пренесат в ново измерение. Това е ексклузивно място за почивка, което може да съчетае с предимствата на Лос Анджелис, Сан Франциско и други градове. Долината е 60-километрова ивица между две планински вериги, а винарските й изби крият най-добрите бутилки от известното калифорнийско вино. Там се произвеждат местни продукти, например зехтин, цитрусови плодове и сиропи. За още повече разкош – потопете се в горещите минералните извори и калните бани в северната част на долината. А за повече адреналин – наблизо се провеждат състезания NASCAR на пистата в Сонома.

Гранд Каньон

Националният парк „Гранд Каньон“ в щата Аризона е образуван в продължение на милиони години от врязването на река Колорадо в скалите на едноименното плато. Каньонът е дълъг 320 километра, а на места дълбочината му достига 1800 метра. Това определено е един от най-впечатляващите пейзажи в Северна Америка. И надали има нужда от подробно представяне. Погледът над огромната пропаст е незабравимо преживяване за всеки турист, независимо дали разполага с няколко милиона от лотарията или не. Не може да отидете в Америка, без да видите природния шедьовър на Гранд Каньон.

Дяволската кула

Почитателите на Стивън Спилбърг вероятно помнят „Дяволската кула“ във филма „Близки срещи от третия вид“. Това е енигматична скална формация с височина от 368 метра, свещена за много индиански племена в района, които провеждат религиозни церемонии там през юни. Катерачи от цял свят също се стичат пред огромната скала, която е сред най-трудните за катерене в света. Покоряването на монолита минава по 150 маршрута, а дори само наблюдението на техните опасни опити носи адреналин. Природният феномен се намира до Блек Хилс, североизточната част на Уайоминг, един от най-слабонаселените щати на САЩ. Известен е като родното място на Бъфало Бил, със стадата от бизони и невероятната атмосфера на Дивия Запад.

Северна Америка е дива и изненадваща. Извън разточителните забавления в модерните градове, Северна Америка е земя спиращи дъха гледка. Очакват ви приключения, адреналин и незабравими емоции.

loading...