борисов рила

Премиерът Бойко Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила и бърза проверка на строителните дейности там, съобщи „24 часа“.

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е разпоредил със специално писмо до министър Емил Димитров незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво управление на национален парк „Рила“ – втора фаза“.

В писмото Дончев настоява всички дейности по проекта да бъдат прекратени до приключване на проверката, която трябва да установи дали се спазват всички законови разпоредби и екологични практики и стандарти.

Снимки на багер край Седемте рилски езера нажежиха социалните мрежи и предизвикаха възмущение. Кадрите, които са от събота, бяха публикувани във Фейсбук от очевидката Милена Костадинова. Според нея това е кощунствена намеса в и без това застрашената биосфера в района на езерото Бъбрека.

Директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов обаче обясни, че в района стартира проект за укрепване на туристическите пътеки, поставяне на дървени парапети и борба с ерозия, да може да се възстановяват тези ерозирали участъци.

Виж още:Багер копае до Бъбрека в Рила (СНИМКИ)Кощунствена намеса в и без това застрашената биосфера в Седемте рилски езера – багер захапа района н…Jun 28 2020skafeto.com

loading...