Даниел Михайлов

Актьорът в Габровския театър Даниел Михайлов е бил уволнен заради своето активно участие в протестите срещу правителството. Това потвърди самият Михайлов след демонстрациите в Пловдив в Деня на Съединението.

„Едно от обясненията на шефа ми беше: виждам, че имаш гражданска позиция, виждам, че се опитваш да станеш известен по друг начин, не като актьор. Няма да стане. За да станеш известен като актьор, трябва да си скъсаш з…, а ти се опитваш по друг начин. Уволнен си”, разказа за случая пострадалият пред журналиста Иво Божков.

Михайлов уточни, че шефът му се казва Петко Койчев – актьор в Габровския театър, а през последните 2 години – негов директор. Заплатата на Михайлов в театъра е била чисто 659 лв. Актьорът преживява, като през лятото ремонтира покриви.

След отбелязването на празника официалните гости се събраха на коктейл в местния хотел „Санкт Петербург“. Актьорът отиде там, за да чака възможност да говори с някого от силните на деня, който да му обясни защо е загубил работата си заради участието си в протеста. Стана ясно, че служители на НСО са му обещали да го пуснат, когато останалите протестиращи, обсадили входа на хотела, се разотидат. Присъстващите обаче бяха скептични, че въобще ще намери някого, с когото да разговаря.

Накрая се оказа, че Михайлов е бил подведен – официалните лица си тръгнали още след церемонията за празника. „Няма да спра да следвам мечтите си. Ако трябва, ще съм самодеен артист. Ще се боря за едно по-добро бъдеще – не само за мен, но и за всички в тази сфера“, каза огорченият актьор.

Късно снощи директорът на театър „Рачо Стоянов“ Петко Койчев обясни във Фейсбук, че Михайлов е уволнен не заради протеста, а защото не се е явил два пъти на репетиция.
Павел Поппандов: Върлува вирус, който ни прави духовни покойници„Освен коронавируса у нас, в България, има още един вирус, който не убива физически, убива вярата и …Sep 7 2020skafeto.com


loading...