Клеър Дейли протест

Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи провеждания в София протест на живо. Исканията на протестиращите през 101-ия ден на протеста остават непроменени – оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев. От Отровното трио заявиха, че вече няма да има Велики народни въстания, но всеки ден ще има изненади.

Ще продължаваме с нашите искания и на 102-рия ден, заяви един от организаторите на протестав София Арман Бабикян. По думите му оставката на Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии. Протестът прогони мълчанието и страха, каза още той.

„Ако Бойко Борисов, този парламент и Йорданка Фандъкова си отидат, обещавам, че ще живеем с вас три пъти по-добре“, заявиха протестиращи. И обявиха, че утре от 16:00 ч. до 18:00 ч. блокирано за движение ще бъде Цариградско шосе. Целта на протестиращите е да може хората да се приберат от пътуване и да успеят да дойдат на протеста. А ако на Цариградско се съберат недоволни, панират да тръгнат от там и да се придвижат пеша до площада в София, където обичайно се провеждат демонстрациите.

Движението по „Цар Освободител“ бе блокирано, а от трибуната организаторите предупредиха, че на 17 октомври, между 16 ч. и 20 ч., ще затворят бул. „Цариградско шосе“. Вчера организаторите от „Отровното трио“ обявиха, че приключват с т.нар. „Велики народни въстания“, но за сметка на това оттук нататък ще готвят изненади.

Очаква се тази вечер пред протестиращите да говори евродепутатът Клеър Дейли. Вчера тя бе в Поморие и не можа да се включи на живо по време на протеста заради проливния дъжд в столицата. Дейли е в България, за да изясни същината на конфликт между нейни сънародници и управата на апартаментен комплекс, в който са инвестирали.

В 101-вия ден на антиправителствените протести в София дойде ирландският евродепутат Клеър Дейли, която нашумя с острите си изказвания за страната ни.

В началото на словото си тя поздрави протестиращите на български език. Дейли е категорична, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на българите и се обяви за провеждането на предсрочни избори.

Тя обяви от трибуната на демонстрациите, че е тъжна, защото „управляващите не чуват гласа на протеста и злоупотребяват с властта“. И обеща, че гласът на недоволството ще се чуе, където е било невъзможно досега.

„Отвориха се пътеки, за които доскоро не мечтаехме, разрушихме едно мълчание, основно на Европейския парламент и успяхме да разединим една основна партия“, отбеляза проф. Велислав Минеков.

Към 21:00 часа протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие по жълтите павета.

loading...