лукс в болница

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува такъв лукс. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? Така общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира по НОВА скандала, който разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”.

„Изключително срамно. Отклоняват се ужасно много пари от здравната система. Не се знае кой, защо и как е ползвал апартамента. Има една институция в тази държава, която се нарича НАП. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и откъде”, обясни Николова.

Тя коментира и здравните промени в проекта за национален рамков договор. Личните лекари вече няма да са задължени да обявяват мобилните си номера, а консултациите ще са само в работно време.

„Общо взето до този момент системата третира общопрактикуващите лекари като роби – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., за да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му помага. Накрая се оказа, че е объркал номера”, каза Николова.