МВФ Кристалина Георгиева

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева настоя, че фондът остава надеждна институция въпреки скандала с твърденията за манипулирани данни и заяви, че има правилните умения да ръководи и да укрепи морала на служителите си, предаде в. Financial Times след вчерашния брифинг в МВФ.

“Служителите на МВФ са образцови в начина, по който вършат работата си и няма съмнение в достоверността на МВФ или нашите данни и изследвания“, каза Георгиева. Визирайки централата на Световната банка, тя добави, че “проблемът – той е от другата страна, на 19 -та улица“.

24 -те изпълнителни директора на фонда, представляващи 190 държави, преодоляха рязкото разделение и решиха да запазят Кристалина Георгиева начело на МВФ въпреки скандала, при който бе обвинена, че докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка е повлияла на класацията на Китай в доклада Doing Business.

Георгиева заяви, че опитът ѝ в Световната банка доказва, че има способността да се справи с недоволството сред служителите. Тя каза, че институцията се е намирала в смутно време, когато пристига като нов изпълнителен директор през 2017 г. “Девет месеца по-късно проучването сред персонала в Световната банка демонстрира забележителен обрат в морала, значително повишаване на доверието към висшето ръководство. Асоциацията за управление на хора нарече това “фактора Кристалина“, припомни тя.

Виж още:Откриха нарушения при разследването срещу КристалинаЮристите, проучвали твърденията за фалшифициране на данни срещу управляващия директор на МВФ Кристал…Oct 8 2021skafeto.com


loading...