министрите на Пеевски

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На извънреден брифинг след Коалиционния съвет министър-председателят Бойко Борисов посочи причините за кадровите промени по високите етажи на властта и по-специално за смяната на вътрешния министър Младен Маринов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Тримата бяха нарочени за „министрите на депутата от ДПС Делян Пеевски“.

„Младен Маринов го сменяме, защото някои от действията на полицията по време на протеста не отговарят на моите разбирания за отношение към протестиращите“, заяви премиерът.

Като друга причина той изтъкна случилото се на „Росенец“ и протеста, където се стигна до сблъсъци.

На „Росенец“ имаше заявен протест и те трябваше така да го организират, че да няма подобни скандали. Младен Маринов е изключителен офицер, но в политиката има грешки, които се наказват“, подчерта Борисов.

„Министър Горанов постигна много, но и аз не можах да си отговоря на въпроса защо контролът на Комисията по хазарта 5 години е бил занижен“, заяви още той.

„За Караниколов започнах да чувам за неща, които се случват във връзка с раздадените т.н. грантове в Министерството на икономиката. Искам там контролът да е изключително строг“, категоричен бе министър-председателят.

„Знам мечтите на Христо Иванов да стане главен прокурор. Забравя се, че е много приятно да получаваш съдебните решения преди другите. Ние не сме го постигнали това. Аз научих от медиите за ареста на Нено Димов. Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които се избират по демократичен път“, заяви Борисов по отношение на действията на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов.

Виж още:Извънредно! Борисов обяви промените в кабинетаМинистър-председателят Бойко Борисов постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – …Jul 23 2020skafeto.com

Борисов даде голямо обещание: След мандата ще си ръководя партиятаОтказва ли се Бойко Борисов от борбата за четвърти премиерски мандат? Това е въпросът, който отвори …Jul 23 2020skafeto.com