Ню Йорк коронавирус

На всички несъществени работници в щата Ню Йорк се нарежда да стоят у дома, за да спрат разпространението на пандемията на коронавирус, съобщава „Индипендънт“, цитиран от news.bg.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо направи това съобщение по време на ежедневната си пресконференция в петък. „Това, което правите, може да повлияе на здравето ми“, каза той и добави „щата Ню Йорк е на пауза“.

Само основни бизнеси и предприятия ще работят и могат да задържат работници в офисите, вместо да ги карат да работят от вкъщи. Тези компании включват доставка на храна, здравни работници, медии и транзитни работници.

Всички несъществени предприятия, които не спазват заповедта, ще бъдат изправени пред глоба и принудително затваряне. „Това е най-драстичното действие, което можем да предприемем“, добави Куомо.

Броят на случаите с коронавирус продължава да се увеличава и Ню Йорк сега има най-много регистрирани случаи в страната. Положителните случаи нараснаха в Ню Йорк до 7,102 потвърдени.

„Общо тествахме 32 000 души. Снощи направихме 10 000 теста. Бях казал миналата седмица, надяваме се да стигнем до 6000 теста. Стигнахме до 10 000 теста… Но отново, затова виждате как броя се увеличава“, каза Куомо.

Тези числа не означават непременно, че в щата Ню Йорк има повече случаи, отколкото в други области като Калифорния или щата Вашингтон, в зависимост от това как протичат тестовете в тези места.

Що се отнася до негативни реакции, Куомо обясни на разстроени от закриването на техни предприятия, „обвинявайте мен, поемам пълната отговорност отговорност“.

Вижте още:
Извънредно: Затварят София и областните градове в полунощ! Приеха и още безпрецедентни забраниСъс заповед на министъра на здравеопазването от полунощ днес се затваря София и областните градове. …Mar 20 2020skafeto.com

На Острова забравиха за коронавируса: Хари и Меган се завръщатНеотдавна 38-годишната Меган Маркъл и 35-годишният принц Хари отказаха да бъдат част от британското …Mar 20 2020skafeto.com

Бум на заразените с коронавирус в Турция – вече са над 350Усложнява се ситуацията в Турция – четири са вече жертвите на koronaвирус COVID-19 там, а заразените…Mar 20 2020skafeto.com


loading...