протест Радев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Протестиращите в защита на парламентаризма, които по-рано тази вечер се събраха пред президентството, за да изразят подкрепата си за България като парламентарна република, блокираха Орлов мост в центъра на София.

Организатор на събитието е инициативата „Правосъдие за всеки“. Движението на автомобили в района е ограничено. Шествието тръгна от сградата на президентството, премина по жълтите павета през Народното събрание, след това продължи по бул. „Цар Освободител“ и достигна до Орлов мост.

Някои от хората носеха плакати с надпис „Съдебна реформа“.

Демонстранти скандираха „Тук не е Москва“. Протестиращите носеха българското и европейското знамена, както и плакати с надпис „Радев, свободен си да залезеш на Изток“, „79 години стигат“ и „Радев национален предател“.

Вижте още:
Атанас Атанасов не вярва Борисов да заложи правителството срещу имунитета си„След повече от две години буксуване на парламентарната република, има шанс да прекратим политическа…Jun 3 2023skafeto.com

Крум Зарков брани президента Румен Радев„Готови сме да отстъпим мястото на редовното правителство, дори много се забави. Трудна коалиция, ко…Jun 3 2023skafeto.com