12 са подадените проектни идеи в първото издание на инициативата „#teamlidl за нашето утре“

25 март 2024 г., София. Служителите на Лидл България ще реализират проекти по важни за тях общественозначими каузи с финансиране от компанията в размер на 25 000 лева. Инициативата се нарича „#teamlidl за нашето утре“. С нея смарт ритейлърът продължава  трансформацията на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“, насочвайки я навътре – към своите служители. Вътрешнофирмената програма дава още една възможност на екипите в компанията да покажат своята съпричастност към ценностите на Lidl и да разработят свои проекти за подобряване на живота на местните общности. С инициативата компанията отбелязва и петото поредно отличие TOP Employer и  утвърждава ролята си на иноватор в приноса към обществото.

Тематичните области на инициативата следват областите на подкрепа в „Ти и Lidl за нашето утре”:

#BeGreen – Опазване на околната среда;

#BeLocal – Култура, изкуство и историческо наследство;

#BeActive – Активен начин на живот и граждански активизъм;

#BeFair – Социално равенство и приобщаване.

Подадените кандидатури в четирите области са разработени от 12 екипа от служители на Lidl.

Най-много от проектите – шест, са насочени към #BeActive, в #BeLocal има три проектни предложения, две от кандидатурите са в #BeFair, а една е в #BeGreen. Някои от идеите допринасят за решаването на проблеми в повече от една от тематичните сфери.

Активността на служителите на Lidl ще допринесе за подобряването на средата или развитие на местните общности в най-разнообразни места в България – от Варна през Пловдив, Пазарджишко, Ихтиманската Средна гора, Равно поле и Панчарево до центъра на София и от Русе до Пещера.

В подкрепа на деца са шест от проектите, а много от тях са фокусирани върху възстановяване или облагородяване на местности, туристически атракции или занемарени градски райони.

“Вярваме, че нашите служители по места са не само добри професионалисти, но и граждани, активно ангажирани с каузите на местните общности. Ето защо насърчаваме културата на доброволчество и добротворчество в компанията, като предоставяме възможност да реализират своите идеи за по-добро утре. Когато заставаме до важните за тях каузи, заставаме още по-уверено до признанието топ работодател”, коментира Катерина Шопова – директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

„Изключително сме развълнувани, че „Ти и Lidl за нашето утре“ се разгръща и навътре към нас, служителите, и ние също ще имаме възможност да допринесем за решаването на конкретен проблем. Кандидатстването ни сплоти още повече като екип, защото заедно решихме каква да е нашата кауза и как можем я реализираме. Всеки даваше идеи какво да се направи и как да се включи, затова не само проектът ни стана много смислен и полезен, но и ми даде усещането, че сме общност от съмишленици с общи ценности и заедно наистина имаме силата да правим добро“, сподели Александрина Николова, експерт „Подбор“ в компанията, която участва в 4 от проектните разработки.

До 27 март всички предадени проекти ще преминат през оценка за административно съответствие. Чрез вътрешно гласуване служители на компанията ще определят кои са най-добрите идеи.

На 15 април ще станат ясни петте проекта, които ще получат финансиране и ще бъдат реализирани.

„#teamlidl за нашето утре“ допълва мащабната социална програма „Ти и Lidl за нашето утре“, за която ритейлърът получи редица признания – отличието в категория „Устойчиво развитие“ на наградите „Бъдещето на европейската търговия“ и първо място в категорията „Инвеститор в обществото” на Годишните награди за отговорен бизнес 2023 г. на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

 

………………..

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днескомпанията има 127 магазина в 54 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.