вода с куркума

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Колкото и да не ни се иска да го признаем, зимата все повече се приближава и летните горещини отстъпват на по-студените и променливи температури. Тази среда е особено благоприятна за развитието на различни болести и вируси, които не само ще вгорчат настроението ни, но и ще се отразят на ежедневието ни, ако настинем. Затова днес ви представяме какви са ползите за здравето от пиенето на вода с куркума.

Искате да заздравите имунитета си през студените месеци? Водата с куркума ви идва на помощ, пишат от webmiastoto.com. Куркумата е известна със своите противовъзпалителни свойства. Нейният активен компонент е куркуминът – мощен антиоксидант. Водата с куркума, особено в комбинация с лимонов сок, притежава множество лечебни свойства.

За да си я приготвим, ни трябват: 05 ч.л. куркума на прах, 0,5 лимон, мед и топла вода. Изстискайте лимона в чаша. Добавете към него топла вода, куркумата на прах и меда. Разбъркайте добре. Ето какви са положителните ефекти, които ще окаже тази смес на вашето тяло:4 пролетни билки, които ще ви помогнат да възстановите организма след зиматаЗимата си отиде, а пролетта е вече тук. Сега обаче е времето от годината, когато организмът на всеки…Mar 21 2019skafeto.com

1. Облекчава болките от артрит
Куркумата премахва от организма свободните радикали. Ежедневната употреба на тази напитка може да облекчи болките в ставите и да намали възпалението.

2. Регулира нивото на захарта
Куркумата помага в предотвратяването на диабет тип 2. Но ако приемате лекарства, задължително се консултирайте с вашия лекар.

3. Намалява възпалението
Куркуминът притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

4. Предотвратява сърдечните заболявания
Куркумата намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, предотвратявайки натрупването на плаки в артериите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Тези билки са много важни за здравето ниВсеки от нас трябва да полага изключителни грижи за здравето си, защото то е най-голямото ни богатст…Feb 12 2019skafeto.com