https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Моят дом е моята крепост“ – в последните години тази стара максима става любима на все повече българи. И има защо – в забързаното време, в което живеем, непрекъснато сме заобиколени от най-различни проблеми, които често отключват стресови ситуации. Именно затова, няколко часа сред любимите хора и в домашен уют са безценни за възстановяването ни и за да изпитаме усещане за пълноценност и щастие.

По тази причина винаги се стараем (според бюджета, разбира се) да направим дома си още по-приятно местенце, като залагаме на най-различни аксесоари. Има обаче 6 предмета, които не само не са полезни, но присъствието им в дома е нежелателно. Ако и вие ги имате, най-добре е да се разделите с тях, съветва специализираният сайт zdrave.to. Ето за кои вещи става дума.

1. Свещи
Според едно проучване около 40 процента от свещите имат оловни жици в техните фитили. Ароматизираните свещи най-често са създадени по този начин. Причината е, че благодарение на ароматното масло восъкът е по-мек, така че производителите използват олово, за да направят фитилите по-здрави. Така когато свеща се запали, тя отделя вредни вещества, които могат да са много опасни за здравето. Прологът за високи показатели на олово може да доведе до умствени увреждания, обструкция на хормони, поведенчески проблеми и различни други здравни проблеми. Ако искате да се насладите на светлината от свещи, без да излагате здравето си на опасност, трябва да използвате свещи от пчелен восък с памучни фитили.Не си бягайте от късмета! За нищо на света не подминавайте тези предмети, ако ги намерите на улицатаСпоред едно поверие човек не бива да взима нищо, което намери на улицата. Последователите на това су…Nov 1 2017skafeto.com

2. Шампоани
Въпреки че не е за вярване, шампоаните съдържат и много токсични химикали. Страничните им ефекти все още се анализират и няма доказателства, че те могат да доведат до рак. Но не рискувайте, а изберете да използвате някой от многобройните видове естествени шампоани.

3. Завеси за душ
Съществуват многобройни токсични химикали, които се намират в направата на завесите за душ и те се разпространяват в околната среда, банята и душа и излъчват опасни химикали, наречени летливи органични химикали.

4. Освежители за въздух
Освежителите за въздух съдържат токсини като фталатни естери, канцерогени и летливи органични съединения. Изследване показва, че ароматизаторите за въздух са пълни с химикали, които са отговорни за влошаването на състоянието на хора с астма и също влияят върху репродуктивното здраве. Можете да използвате етерично масло вместо тези продукти.

5. Материали за изкуство
Някои материали като маркери, акрилни бои, лепила и разтворители са пълни с химикали, отговорни за развитието на тумори, алергии и като цяло за увреждания на органите. Децата са особено слабо защитени срещу токсините, така че най-добре е да обърне специално внимание на материалите, които те използват. Ако искате да творите изкуство, по-добре използвайте нетоксични и естествени алтернативи.

6. Дезодоранти и козметика против изпотяване
Много дезодоранти са пълни със съставки, които водят до тежки заболявания. Тъй като те се произвеждат, за да останат в тялото дълго време, това означава, че кожата може да абсорбира всички опасни химикали, които съдържат.
Защитете здравето си и направете дома си безопасно място без опасни химикали и изхвърлете всички тези продукти и почистващи препарати, които ги съдържат.Не си бягайте от късмета! Ето тези намерени на улицата предмети могат да ви донесат щастие и благоденствие (ВТОРА ЧАСТ)Вчера ви представихме пет предмета, които не трябва да подминавате, ако случайно ги намерите на улиц…Nov 2 2017skafeto.com


loading...