краката

Кожата на краката е по-дебела в сравнение с останалата част от стъпалото, което означава, тя трябва да се хидратира по-често, за да се запази здрава и мека. Когато кожата се изсуши прекомерно, тя се напуква, изглежда много неприятно и дори може да е болезнена на пипане. Ако проблемът не е много сериозен и петите ви не са напукани почти до кръв, вместо да давате пари за скъпи терапии и кремове, можете първо да пробвате с тези домашни лекове за напуканите пети, пишат от dama.bg.

Ето няколко изпитани рецепти:

1. Аспирин
Счукайте 5-6 таблетки аспирин и ги смесете с лимонов сок и малко вода. След като получите паста, нанесете я върху напуканите места. Увийте мястото с топла кърпа и пъхнете крака в найлонов плик. След 10 минути изтъркайте петите с пемза.

2. Сода за хляб
Можете да накиснете краката си във вода със сода, но има и по-икономичен вариант – просто направете паста от сода и вода и я нанесете върху краката. Изчакайте 10-20 минути и отмийте. Ще са ви нужни няколко процедури.Важно за всички шофьори: 5 грешки при стартирането на двигателя на колата през зиматаПо време на студовете е много лесно да се различи опитен шофьор и от начинаещ, дори в паркирана кола…Dec 12 2018skafeto.com

3. Накиснете краката в чай
Направете си чай от лайка и вътре капнете няколко капки масло от чаено дърво. Изчакайте да поизстине малко, за да не се изгорите, и накиснете краката. Ако цветът оцвети кожата, просто измийте краката със сапун.

4. Царевично нишесте
Ако краката ви се потят, това всъщност може да задълбочи проблема, затова можете да сложите малко царевично нишесте между пръстите и върху стъпалото. То ще обере излишната влага.

5. Превръзка от оцет
Натопете парче памук в бял оцет и го прикрепете към напуканото място. После си сложете чорапи и го оставете за през нощта. На сутринта разтъркайте петите с пемза. Внимавайте да сложите оцет само на засегнатото място, а не върху нежната кожа.Важно за всички майки! Никога не казвайте това на снахите сиОткрай време в българския, а и в световния фолклор непрекъснато намират място анекдоти и вицове за о…Nov 19 2018skafeto.com


loading...