тренировка
doc.by

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Окончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма част от нас извършват несъзнателно. Изключване на алармата, отлагане за след пет минути или т.нар. „дрямка“, след това няколко минути излежаване, гледайки в една точка, за да реализираме кой ден е, коя година е, кои сме ние и защо съществуваме и чак тогава вече може да си помислим за напускане на „убежището“, което представлява планина от пухкави завивки, меки одеяла и възглавници във всякаква форма. В този толкова сакрален момент, когато ставаме и напускаме това толкова топло, приятно и уютно място, най-вероятно никой нормален човек не си мисли, че е време за една бърза интензивна сутрешна тренировка, нали?

С тази гимнастика на Норбеков можете да „си отгледате” млад гръбначен стълб, без значение на колко сте годиниУпражненията за оздравяване на гръбнака на Мирзакарим Санакулович Норбеков са много ефективни и наис…May 4 2018skafeto.com

Да се захванеш с тренировка още от сутринта никак не е лесен подвиг. Това означава по-малко време за сън и още по-малко време да си направиш прическа, с която да не изглеждаш в офиса като „излязла от гората“, но въпреки това учените са категорични, заявявайки, че най-доброто и продуктивно време за тренировка е именно сутринта. Тези сутрешни тренировки ще ви накарат да искате да настроите алармата си за един час по-рано и може просто да ви направи ранобудни хора, които стават с енергия и добро настроение всяка сутрин.

В тази статия ще ви демонстрираме 7 предимства да преместите тренировките си преди началото на работния ден от Everygirl.

1. Ще приемате по-малко излишни калории през целия ден

тренировка
thestatesman.com

Макар че може би си мислите, че изразходването на енергия в тренировки и упражнения рано сутрин, ще ви устреми към поничките в офиса, изследването установи, че хората, които тренират сутрин приемат по-малко калории в сравнение с тези, които са пасивни. Изследвания на учени от Университета в Бирмингам установиха, че трениращите сутрин намират картинки с вкусни храни по-малко изкушаващи, докато тези, които си поспиват до последния момент се примамват и приемат доста излишни калории през деня.

Каква храна е хубаво да консумираме през дългите работни дниРаботната седмица може да бъде изключително напрегната, а представете си ако подготовката за нея зап…Jun 11 2019skafeto.com

2. Ще спите по-добре през нощта

radiosimplu.ro

Според Националната фондация за сън: „Когато спите през нощта, кръвното ви налягане естествено се понижава с около 10 до 20%. Тази редукция е добра за сърцето ви и може да бъде един от начините, по който тялото ви се възстановява, когато спите.“ Тъй като интензивната тренировка увеличава телесната температура и сърдечния ритъм, тренировката през вечерта може да направи по-трудно да се отпуснете и да заспите през нощта. Тренирането сутрин ви дава възможност да се насладите на добра нощна почивка без досадното въртене, офкане и обръщане на възглавницата.

3. Ще бъдете по-активни през целия ден

Проучванията сочат, че хората, които тренират сутрин, са доста по-активни през деня и получават по-голям прилив на енергия. Сутрешното натоварване може да помогне за предотвратяване на мързела и мудността и по-голяма вероятност да стигнете до онези 10 000 стъпки до края на деня, за които постоянно получавате напомняне на телефона си.

4. Сутрин мазнините се горят по-лесно, отколкото вечер

dumblittleman.com

Когато първото нещо, което правите, след като се събудите, е да тренирате, това означава, че стомахът ви ще е абсолютно празен. Изследванията показват, че когато тренирате на празен стомах, тялото ви е принудено да топи резервните мазнини, за да се снабди с необходимата енергия за упражненията. Това не означава, че не трябва да ядете нищо преди сутрешната тренировка, ако сте гладни, експертите предлагат банан с фъстъчено масло, сушени плодове или твърдо сварено яйце с препечен хляб.

7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня сиПълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се чувстваме свежи и готови за предстоящия ден, но …Jun 22 2019skafeto.com

5. Ще стартирате деня си с по-добро настроение

Happy girl waking up stretching arms on the bed in the morning

Знаем, че физическата активност стимулира секретирането на ендорфин. Това натоварване сутрин може да избистри ума ви и да ви настрои за един успешен и ползотворен работен ден.

6. Няма да имате възможност да пропуснете тренировката си

За никого не е тайна, че тренировката понякога може да се възприеме като досадно занимание особено когато сте я насрочили за след работния ден. Така цял ден работите с мисълта, че след това няма да се отдадете на заслужена почивка, а ще трябва да посетите залата и да се натоварите още повече. А когато тренировката е първото нещо, което правите сутрин, вие ще бъдете свободни през останалата част от деня и няма да си измисляте глупави извинения, за да я пропуснете.

тренировка
4K Wallpaper

7. Ще стимулирате забързването на метаболизма си и мускулния растеж

Когато се събудите сутринта, нивата на тестостерона достигат своя връх, което може да даде допълнителен тласък на вашия метаболизъм и мускулен растеж. Според Националния институт по фитнес: „Колкото повече тестостерон имаме в телата си по време на тренировка, толкова по-ефективен ще бъде организмът ни в производството на мускули. Възползвайки се от тази сутрешна доза тестостерон, това може да помогне за изграждането на мускули по-ефективно.“

Всички правим тези 4 неща, а всъщност те провалят диетата ни!Всеки човек следи здравословното си състояние и на всички ни е ясно, че хранителният режим, който сп…Aug 18 2017skafeto.com