тренировка
doc.by

Окончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма част от нас извършват несъзнателно. Изключване на алармата, отлагане за след пет минути или т.нар. „дрямка“, след това няколко минути излежаване, гледайки в една точка, за да реализираме кой ден е, коя година е, кои сме ние и защо съществуваме и чак тогава вече може да си помислим за напускане на „убежището“, което представлява планина от пухкави завивки, меки одеяла и възглавници във всякаква форма. В този толкова сакрален момент, когато ставаме и напускаме това толкова топло, приятно и уютно място, най-вероятно никой нормален човек не си мисли, че е време за една бърза интензивна сутрешна тренировка, нали?

С тази гимнастика на Норбеков можете да „си отгледате” млад гръбначен стълб, без значение на колко сте годиниУпражненията за оздравяване на гръбнака на Мирзакарим Санакулович Норбеков са много ефективни и наис…May 4 2018skafeto.com

Да се захванеш с тренировка още от сутринта никак не е лесен подвиг. Това означава по-малко време за сън и още по-малко време да си направиш прическа, с която да не изглеждаш в офиса като „излязла от гората“, но въпреки това учените са категорични, заявявайки, че най-доброто и продуктивно време за тренировка е именно сутринта. Тези сутрешни тренировки ще ви накарат да искате да настроите алармата си за един час по-рано и може просто да ви направи ранобудни хора, които стават с енергия и добро настроение всяка сутрин.

В тази статия ще ви демонстрираме 7 предимства да преместите тренировките си преди началото на работния ден от Everygirl.

1. Ще приемате по-малко излишни калории през целия ден

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта
thestatesman.com

Макар че може би си мислите, че изразходването на енергия в тренировки и упражнения рано сутрин, ще ви устреми към поничките в офиса, изследването установи, че хората, които тренират сутрин приемат по-малко калории в сравнение с тези, които са пасивни. Изследвания на учени от Университета в Бирмингам установиха, че трениращите сутрин намират картинки с вкусни храни по-малко изкушаващи, докато тези, които си поспиват до последния момент се примамват и приемат доста излишни калории през деня.

Каква храна е хубаво да консумираме през дългите работни дниРаботната седмица може да бъде изключително напрегната, а представете си ако подготовката за нея зап…Jun 11 2019skafeto.com

2. Ще спите по-добре през нощта

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта
radiosimplu.ro

Според Националната фондация за сън: „Когато спите през нощта, кръвното ви налягане естествено се понижава с около 10 до 20%. Тази редукция е добра за сърцето ви и може да бъде един от начините, по който тялото ви се възстановява, когато спите.“ Тъй като интензивната тренировка увеличава телесната температура и сърдечния ритъм, тренировката през вечерта може да направи по-трудно да се отпуснете и да заспите през нощта. Тренирането сутрин ви дава възможност да се насладите на добра нощна почивка без досадното въртене, офкане и обръщане на възглавницата.

3. Ще бъдете по-активни през целия ден

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта

Проучванията сочат, че хората, които тренират сутрин, са доста по-активни през деня и получават по-голям прилив на енергия. Сутрешното натоварване може да помогне за предотвратяване на мързела и мудността и по-голяма вероятност да стигнете до онези 10 000 стъпки до края на деня, за които постоянно получавате напомняне на телефона си.

4. Сутрин мазнините се горят по-лесно, отколкото вечер

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта
dumblittleman.com

Когато първото нещо, което правите, след като се събудите, е да тренирате, това означава, че стомахът ви ще е абсолютно празен. Изследванията показват, че когато тренирате на празен стомах, тялото ви е принудено да топи резервните мазнини, за да се снабди с необходимата енергия за упражненията. Това не означава, че не трябва да ядете нищо преди сутрешната тренировка, ако сте гладни, експертите предлагат банан с фъстъчено масло, сушени плодове или твърдо сварено яйце с препечен хляб.

7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня сиПълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се чувстваме свежи и готови за предстоящия ден, но …Jun 22 2019skafeto.com

5. Ще стартирате деня си с по-добро настроение

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта
Happy girl waking up stretching arms on the bed in the morning

Знаем, че физическата активност стимулира секретирането на ендорфин. Това натоварване сутрин може да избистри ума ви и да ви настрои за един успешен и ползотворен работен ден.

6. Няма да имате възможност да пропуснете тренировката си

За никого не е тайна, че тренировката понякога може да се възприеме като досадно занимание особено когато сте я насрочили за след работния ден. Така цял ден работите с мисълта, че след това няма да се отдадете на заслужена почивка, а ще трябва да посетите залата и да се натоварите още повече. А когато тренировката е първото нещо, което правите сутрин, вие ще бъдете свободни през останалата част от деня и няма да си измисляте глупави извинения, за да я пропуснете.

7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринта
4K Wallpaper

7. Ще стимулирате забързването на метаболизма си и мускулния растеж

Когато се събудите сутринта, нивата на тестостерона достигат своя връх, което може да даде допълнителен тласък на вашия метаболизъм и мускулен растеж. Според Националния институт по фитнес: „Колкото повече тестостерон имаме в телата си по време на тренировка, толкова по-ефективен ще бъде организмът ни в производството на мускули. Възползвайки се от тази сутрешна доза тестостерон, това може да помогне за изграждането на мускули по-ефективно.“

Всички правим тези 4 неща, а всъщност те провалят диетата ни!Всеки човек следи здравословното си състояние и на всички ни е ясно, че хранителният режим, който сп…Aug 18 2017skafeto.com


loading...