Световен ден на мързела

„Много обичам работата, с часове бих седял и наблюдавал хората, които работят“
-Джером К. Джером

Днес, 10 август честваме Световен ден на мързела. Денят се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Мнозина подозират, че първите ентусиасти ги е мързяло да запишат точната дата 😄!

Девизът на празнуващите е: „Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо.“ Църквата смята мързелът за смъртен грях, но през миналите векове той се е смятал за привилегия на богатите.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година.

За много съвременни хора мързелът е движеща сила на прогреса. Все шак кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?

Късметче на деня за 10 август 2019Късметче на деня за 10 август 2019: „Време за заслужена почивка! Очакват те материални придобивки!“ …Aug 10 2019skafeto.com

loading...