Людмил Рангелов съдебната власт

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Цялото предложение за промени в Наказателния кодекс е направено прекалено прибързано. Това заяви адвокат Людмил Рангелов пред БиТиВи за първите наказания заради нарязаното момиче с макетно ножче в Стара Загора.

Той обясни, че е възможно разширената медицинска експертиза да стигне до други изводи за многобройните наранявания и шевове. Пробацията изрично може да не е предвидена в текста на Наказателния кодекс, но от общата част на Наказателния кодекс може да се направи извод, че в случаите, когато няма долна граница на наказанието, пак може да се наложи пробация. Ако целта на властите е всеки български гражданин да види какво представляват местата за лишаване от свобода, това решение води до такава посока, особено за леката телесна повреда, коментира адвокат Рангелов.

Той посочи, че за психическите последици не са предвидени някакви санкции. Там единственото възможно удовлетворяване е чрез имуществени и парични обезщетения, изтъкна адвокат Рангелов.

Според него „определението за интимна връзка“ е сложно да бъде включено като понятие в закона. Трябва да се оценява и характеристиката на извършителя на престъплението, настоя Рангелов.