тестове за наркотици в МВР Цветлин Йовчев Семерджиев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Взривовете на оръжейните складове в България има пряка връзка с войната в Украйна. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш директор на ДАНС Цветлин Йовчев пред БиТиВи.

По думите му взривовете във военните заводи не са случайни. Има съмнения за саботаж от участието и организирането на чужда държава – Русия. Трябва да се вземат сериозни мерки, защото плановете за сигурност не са адекватни, организацията на охраната на обектите не е достатъчно добре, както и взаимодействието с МВР и другите правоохранителни органи не е добро, каза Йовчев.

Според него, когато се говори за реформа в службите има два аспекта – реформата в службите и начинът, по който я виждат новите управляващи, се свеждат до това да се смени ръководството. Такъв тип говорене е опасно и някои от противниците за разширяването на Шенген ще го използват като аргумент, коментира той.

Когато се говори за реформа, никой не се интересува от това, че имаме хибридни заплахи, които се оказват водещи, каза Йовчев.

Относно случаите за нелегалната миграция, Йовчев обясни, че България може да се справи сама с нелегалната миграция, но трябва да се предприемат мерки с анализ на риска на границата, за да се видят кои са ключовите места, през които може да стане преминаването на мигрантите. Трябва технически и технологично да се направят определени неща – да се осигури ефективно видеонаблюдение и сензори, които да помагат в дълбочина, че се подготвят нелегални групи мигранти да преминат границата, настоя Йовчев.

Той посочи, че звучи много лошо от думите на премиера акад. Николай Денков да каним чужди експерти, защото това показва, че ние нямаме експертен състав, който да реши проблемите с нелегалната миграция. В България има достатъчно експертиза, която обаче не е използвана, изтъкна Йовчев.


loading...