сушени свински бонфилета

Времето вече е подходящо за приготвянето на вкусни домашни мезета. Днес ви предлагаме рецептата за сушени свински бонфилета – това определено е фаворит №1 на целия екип от skafeto. Това е хем едно от най-вкусните домашни мезета, хем е много лесно и бързо за приготвяне.

Да запретваме ръкави!

Необходими продукти:
✔️ 2 свински бонфилета;
✔️ морска сол;
✔️ 1 ч. л. захар;
✔️ микс от подправки (червен пипер, черен пипер, чесън на прах, натрошена чубрица и чимен).

Мандарини – пикантна разядка с кашкавал и чесън. С това мезе ще оберете точките на всички около трапезатаДнес ще ви предложим една рецепта, с която ще се превърнете абсолютно безусловно в звездата на трапе…Jan 16 2018skafeto.com

Домашно сушени свински бонфиленца - приготвянето е елементарно!
Свински бонфилета, обработени с 3 различни микса от подправки. Снимка skafeto.com.

Начин на приготвяне:
Бонфилетата се изчистват от ципите и се поставят в подходящ съд, в който по дъното е насипана едра морска сол и се затрупват със сол. Солта предварително е смесена с 1 с.л. захар. Престояват така около 36 часа. Напълно е достатъчно, тъй като месото е крехко и парчетата не са големи. Само един – два пъти се обръщат и пак се затрупват със солта. Отделената течност се изхвърля.

Изкисват се във вода за около 1 час – до час и половина.
Бонфилетата се подсушават с домакинска хартия, правят им се връзки с канап и се овалват в микса от подправки (не е задължително да са точно изброените – всичко е въпрос на вкус и предпочитания). Така обработените сушени свински бонфилета се провесват на проветриво и хладно място – най-добре в мазе. Готови са след 5 – 7 дни в зависимост от температурата и влажността в помещението.

Идва най-приятният момент – дегустацията на превъзходното мезе, чиято най-добра компания е чаша хубаво червено вино!Подгответе ги отсега, за да имате по празниците най-великолепното мезе – мариновани пъдпъдъчи яйцаИдват толкова хубави празници, на които цялата фамилия ще е на трапезата! И какво по-хубаво от това,…Nov 28 2017skafeto.com


loading...