град
Visit Bulgaria

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Не е задължително един град да бъде с големи мащаби, за да ни предложи интересни забележителности, красива природа и интригуваща история. Има толкова много малки градове в България, на които всеки от нас със сигурност ще се наслади, ако не е посещавал досега. Препоръчваме ви да ги посетите и да се запознаете отблизо с традициите на местното население. Заслужава си!

1Ивайловград

Kardjali.bgvesti.NET

Сгушен сред природата на Южни Родопи, този малък град може да ни предложи толкова много красоти. Наименованието на града идва от цар Ивайло, който е по-известен като Ивайло Свинаря. Общо взето в този район малките населени места са кръщавани на големи български царе и изобщо личности (Крумовград, Момчилград, Димитровград и др.). Йваиловград е много малък град, но с още по-голяма история. Ако сред вас има любители на историята, такива, които обичат да се потопят в миналото и да разберат всичко за него, то със сигурност трябва да посетите този град, тъй като тук се намира дворцовата вила на римски владетел, чието построяване датира от I век. Все още можете да намерите следи от пищния начин на живот на римския управител чрез една от най-добре запазените мозайки в България. Посещението на Вила Армира, както е известно днес, е достатъчно основание да карате до тук. Това място е красиво, не само заради отдалечеността си, а защото и природата, и растенията, и животните са много интересни. Тук се намира и най-дългият язовир в България, който носи името на града – яз. Ивайловград. Красотата му е неописуема – диво място, където може да усетиш свободата.

Назад

Интересни и необичайни места, където да отседнем в БългарияПоследните няколко години стана наистина много популярно да се посещават европейски дестинации извес…Jul 15 2019skafeto.com