https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Професията на стюардесата е от тези, при които се налага постоянно да се пътува (на борда на самолети) и съответно да се отсяда в хотели в различни градове и държави. Затова не е изненадващо, че стюардесите са добре запознати с „порядките“ в хотелите, а и с възможните препятствия, дори опасности.

Стюардеса призова туристите да запомнят няколко неща при настаняване в хотелска стая, които могат да са им много полезни или дори жизненоважни в случай на спешност или критична ситуация. Стюардесата говори за това във видео в TikTok, а британският Express обърна внимание на популярното видео.

По думите на стюардесата, безопасността е най-важното нещо за нея, когато отсяда в хотел по работа или за почивка. На първо място, „експертът по пътуването“ поставя необходимостта от преброяване (и запомняне) на броя на вратите от стаята в която се настанявате до най-близкия авариен изход към стълбището. Така, в случай на пожар или друга критична ситуация, гостите на хотела ще могат сами да излязат от стаята и от хотела и да спасят живота си.

„Когато вървя по коридора на хотел, постоянно виждам врати на стаи, които не са напълно затворени. Всъщност вратите на хотелските стаи обикновено са тежки, но затварянето им изисква последно натискане – важно е да се уверите, че стаята ви е затворена (и заключена), преди да излезете (и при престоя в стаята)“, назовава друго важно действие във връзка с безопасността в хотела TikTok блогърата.

Освен това стюардесата призовава да се мисли за безопасността и по улиците, особено в чужд град или държава. За дамите например, тя препоръчва да използват „лични аларми за сигурност“, създадени специално за жени. Малкото устройство с паник бутон може да се прикрепи към чанта или куфар.

По-рано бившият генерален директор на граничните войски на Великобритания (UK Border Force) и директор на охранителната компания Global Secure Accreditation, Браян Мур, посъветва туристите при настаняването в хотел, внимателно да проверяват дали е изправна ключалката на вратата на стаята и ако не е, веднага да уведомят персонала на хотела, пише Express.

Експертът по охрана предлага всички ценности (ако имате такива) да се съхраняват в хотелския сейф. Ако няма сейф в хотела, то куфарите и чантите би трябвало да са със заключалки, които да се заключват при излизане от стаята.

Мур отбелязва и важността на използването на табелката „не безпокойте“, когато отсядате в хотел. „Оставете табелката „Не безпокойте“ на вратата на стаята си, когато излизате, за да създадете впечатление, че сте вътре“, съветва експертът по охрана. По думите му, така освен че „персоналът на хотела няма да влезе в стаята със знак „не безпокойте“, това също може да отпрати и евентуални крадци.“

Вижте още:
Летище София с нови летни дестинацииНова лятна дестинация осигури столичното летище. Директните полети от Летище София до гръцкия остров…Feb 11 2023skafeto.com

ТОП 10: Любимите дестинации на българитеПътуванията на български граждани в чужбина през януари 2023 г. са 504 000, или със 7,2% над регистр…Feb 28 2023skafeto.com