Проблемите със зрението засягат не само стари хора. От влошено зрение се оплакват все по-млади хора. А заболявания, като катаракта и глаукома, поразяват пациенти на различна възраст.
Днес ви предлагаме да подобрите зрението с помощта на една лесна лечебна смес, която всеки може да направи у дома. Освен това, докато взимате природното лекарство, трябва да правите някои много прости упражнения за здравето на очите.
Упражнения за здравето на очите
1. В рамките на две минути трябва да мигате бързо на определени и удобни за вас интервали. Това спомага за подобряване кръвообращението на очните ябълки.Свинската мас – по-полезна за здравето от зехтина и олиото? Бавно, но славно този уникален продукт се завръщаКакви са ползите от зехтина? Много са, и никак не са за пренебрегване, но все пак…
Все пак, този евт…
Dec 13 2018skafeto.com

2. За да извършите това упражнение, трябва да залепите точка върху стъклото на прозореца. След това трябва да изберете отдалечен обект извън прозореца и да изминете за няколко секунди разстоянието от точката до обекта, след което трябва отново да погледнете точката. И така, правете това упражнение за около 30 секунди. По-късно е необходимо да усложните натоварването, и да се опитате да се фокусирате върху поне четири различни предмета.
3. Застанете в изправен стоеж. Трябва да затворите очите си за 5 секунди и след това да ги отворите възможно най-широко. Упражнението трябва да се повтори най-малко 10 пъти.

4. Масаж на очите. Трите пръста на двете ръце трябва леко да се притиснат върху горните клепачи. След 1-2 секунди махнете пръстите си. Упражнението трябва да се повтори поне 3 пъти.
5. Контрастен хидромасаж. Два пъти на ден трябва да правите контрастен душ за очите. Сутрин – първо трябва да изплакнете очите си с гореща вода, но не прекалено гореща, за да не се изгорите, а после със студена. Вечерта повторете процедурата в обратен ред.
6. Упражнения със стрелки за очи
За ефективно изпълнение на упражнението трябва да направите няколко разпечатки и да закачите рисунката на стената. Може да разпечатате както цялата схема, така и отделни упражнения. Очите трябва да повторят тези схеми: да погледнат нагоре, надолу с максимална амплитуда, да нарисуват кръг по посока на часовниковата стрелка и обратното и т.н.
Само 3 супени лъжици на ден ще подобрят зрението и ще ви предпазят от катаркта и глаукома

Рецепта за подобряване на зрението
Често една от причините за понижение на зрението е високото ниво на холестерола. Най-добрият начин да се нормализира този дисбаланс в организма е чесънът. Нашата редакция предлага да си направите едно от най-ефективните средства за възстановяване на зрението с чесън.
Необходими съставки:
– 10 супени лъжици естествен мед
– 10 скилидки чесън
– 4 лимона
– 100 мл. студено пресовано ленено масло.

Подготовка:
1. Поставете изчистения и нарязан чесън в купата на блендера.
2. Добавете измитите и нарязани лимони, заедно с кората.
3. Накрая сложете и леко затопления мед и лененото масло. Разбъркайте добре.
Когато продуктът е готов, поставете сместа в буркан с капак и я поставете в хладилника. Използвайте лекарство по 1 супена лъжица преди хранене. Курс на лечение – 3 дози.
Не забравяйте да кажете на приятелите си как да възстановят зрението с помощта на ефективни упражнения и лечебната сила на чесъна!
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!5 страхотни доказателства, че пиейки бира всъщност се грижим за нашето здраве!Най-после истината излезе наяве – пиенето на бира не само не ни вреди, а напротив, помага за доброто…Dec 4 2018skafeto.com


loading...