Наплатанова Ергенът

Съветът за електронни медии (СЕМ) се готви да санкционира Би Ти Ви заради реалити предаването „Ергенът“. Това стана ясно на днешното заседания на комисията в което за първи път участваха и новите членове на регулатура Габриела Наплатанова, Пролет Велкова и Симона Велева.

Отделът за мониторинг е наблюдавал предаването, за което са получени и 44 писма с оплаквания от читатели, като те не са били шаблонни, а автентични. „Грозно“, „пошло“, „прилича на Харем“, „това не е моралът на българската девойка“, „не трябва да бъде допускано до екран“, „изпълнено е с обиди“, „участничките консумират алкохол“, „на 13 май една участничка нарекла друга “българска злобарка”“, се жалват зрители на регулатура, пише „OFFNews“.

Монитирингът е установил и нарушения – в първите 4 епизода не е имало съобщения за продуктово позициониране; ма 19 февруари, първи епизод, участничките пристигали с лимузина Мерцедес; споменаване на марка спиртна напитка и нейното консумиране, което е нарушение в закона за здравето.

Да не забравяме, че телевизията има функция да забавлява, а в конкуренти телевизии е имало и по-тежки случаи, каза Наплатанова, чиято кариера преминава в бТВ, преди президентът, който е боен другар на съпруга ѝ, да я назначи в СЕМ от квотата си.

Другият нов член на регулатора Пролет Велкова каза, че е съгласна с почти всички оценки по отношение на формата, „намирам го пошъл, сексистки, мачистки“.

Соня Момчилова, кято председателства съвета, каза предвид малкия брой сигнали мислела да не взима отношение към реалитито, но: „…след последния епизод, смятам, че е демагогия и абдикация от нашата функция, като родители, да не реагираме“. Тя заяви че ще иска максималната санкция по член 17а.

Това е член от закона за радиото и телевизията, който гласи: „Доставчиците на медийни услуги са длъжни да не създават и предоставят за разпространение предавания, които могат да увредят физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата“. Родителите могат да забравят децата си поред телевизията, телевизията създава модели, каза Момчилова. Според нея „Ергенът“ е лош модел за кариерен път на развитие на незавършени личност и „демонстрира естетически напудрено епикурейство и хедонизъм“.

Тя отбеляза, че предаването не е обозначено със знак за това,което се излъчва и тя смята, че „се утвърждава като норма за поведение“ и „нанася поражения на детската психика“. Момчилова разказа, че детски психолог и разказал, че деца си играят на “Ергенът” в училище. Тя нарече предаването “интелектуален холокост” и се възмути, че на „Разпети петък“ е излъчен епизод с плажни игри и любовни ласки.

Наплатанова предложи „да извикаме доставчика“ за разговор, а Момчилова и отговори, че вече е поканен. „Ще настоявам да бъдат наложени санкции“, заяви Момчилова.

Вижте още:
Хванаха Алекс и Виктор от „Ергенът“ на среща в центъра на СофияСнимки от среща между Алекс и Виктор от „Ергенът“ се появиха в групите в социалните мрежи. На кадрит…May 18 2022skafeto.com

След срама в „Ергенът“: Капитонова изчезна от InstagramВиктория Капитонова изчезна от инстаграм. Рускинята от риалити шоу „Ергенът” е била блокирана от соц…May 17 2022skafeto.com

Не е за вярване! Бащата на Людмила от „Ергенът“ – баща и на „Викът на украинската майка“ (СНИМКА)Крушката си има опашка, са казали хората. Бащата на Людмила от „Ергенът“ се оказа баща и на „творбат…May 17 2022skafeto.com


loading...